Muziekschool Koggenland

Nieuwe zangdocent


Thumb_kim_jonk

Vanaf april 2024 start zangdocente Kim Jonk. Zij volgt Annelie Smits op. Hieronder een korte bio;
Mijn naam is Kim Jonk. Ik ben zang- en dansdocent en zit in het vierde jaar van de opleiding voor muziek docent, een conservatorium opleiding aan de Hogeschool Leiden. Ik geef privé-zanglessen en groepslessen aan jong en oud en musicalles aan kinderen tussen de 6 en 14 jaar. Zelf zing ik vanaf mijn 10e jaar van musical tot pop en de laatste jare…

Lees verder..

Start muziekjaar 2023-2024


Thumb_music-band-png-free-image

Maandag 11 september gaan de muzieklessen weer van start! Volgende week zullen de docenten hun voorlopige roosters mailen naar al hun leerlingen. Mochten er vragen zijn, mail of app je docent. We zien uit naar een prachtig nieuw muzikaal schooljaar, waarbij docenten Jacco Dijs de vervanger is voor Ruud Schouten en Sander van Wonderen de vervanger voor Hubert-Jan Horrocks. We zijn nog naarstig op zoek naar een zangdocent(e), hierover zo spoedig…

Lees verder..

start schooljaar 2022/2023


Vanaf 5 september starten de lessen weer. Vanaf woensdag 31 augustus zullen de docenten contact opnemen met leerlingen over de lesafspraak.

MSK Bandcontest 3 juli 2022


Zondag 3 juli 2022 is het weer zover: De 9e editie van de MSK Band Contest. Komende weken zijn zo’n 100 leerlingen bezig met samenspelen. Onder de enthousiaste begeleiding van ons docententeam wordt er hard geoefend aan de grootste hits van dit moment. Elk jaar weer fantastisch om te zien wat samenspelen met leerlingen doet! Er wordt op tal van muzikale punten ontzettend veel geleerd.

In totaal treden 10 bands en 2 jeugdorkesten op tijdens …

Lees verder..

Online lessen


Helaas zijn we de komende weken tot 18 mei nog aangewezen op de online lessen. De overheid heeft de maatregelen tot die datum verlengd. Daarna maar hopen dat de versoepelingen ook voor ons gaan gelden!

fijne feestdagen!


Lieve muziekmakers, muziek liefhebbers. Muziekschool Koggenland wenst jullie hele fijne, warme en gezonde feestdagen. Laten we het onvergetelijk maken! Hopelijk in 2021 mogen we met meerdere personen bij elkaar zijn en maken we er wederom een topjaar van.

Warme groet,
Patrick Rus

Start schooljaar 24 augustus


Na een heerlijke zomer gaan we weer beginnen met de muzieklessen. Het docententeam heeft er weer zin in! Vanaf 24 augustus is het schooljaar gestart. Er is nog plek voor alle instrumenten, dus meld je aan voor een gratis proefles! Het maakt niet uit welke leeftijd je hebt. Muziek maakt gelukkig en blij!

Corona Crisis


Nu vandaag op 15 maart om 17:00 uur bekend is geworden dat de scholen dicht gaan bericht ik jullie over de voortgang voor Muziekschool Koggenland. Omdat de instrumentale en vocale muzieklessen maar weinig mensen samenbrengen (1, 2 of 3 leerlingen) hebben wij besloten de lessen (voorlopig) gewoon door te laten gaan. Op basis-scholen wordt voor bepaalde leerlingen van ouders in vitale beroepsgroepen opvang geregeld. Daar zijn al gauw een substan…

Lees verder..

Corona virus


Beste mensen,
Vanwege de landelijke maatregelen door de overheid rondom het Covid-19-virus hebben wij besloten om de voorspeeldag op 22 maart niet door te laten gaan. Het is erg jammer, want de leerlingen hebben hard geoefend en hebben veel zin om op te treden! Hopen dat het virus snel onder controle is, zodat ook wij weer bij elkaar kunnen komen om muziek te maken. De reguliere muzieklessen gaan vooralsnog gewoon door.

Instromen in januari, dat kan!


Voornemen om ook muziek te leren maken in 2020? Vraag naar de mogelijkheden om in januari (kan gehele jaar) in te stromen. Muziek maken verrijkt je leven!

Nieuw schooljaar


Thumb_advertentie_msk_19-20

De zomervakantie is bijna ten einde en dat betektent dat de muziekschool zich opmaakt voor een nieuw muzikaal schooljaar met vele enthousiaste leerlingen! Ons docententeam gaat volgende starten met het maken van een rooster. Hierover worden jullie geïnformeerd.

Ook kun je nog inschrijven voor het nieuwe schooljaar. Er zijn nog plekken vrij voor alle instrumenten!

Fijne dagen allemaal en tot de startweek; 2 september 2019.

MSK Bandcontest 2019


Thumb_poster_msk_band_contest_2019

Zondag 7 juli 2019 is het weer zover: De 8e editie van de MSK Band Contest. Komende weken zijn zo’n 110 leerlingen bezig met samenspelen. Onder de enthousiaste begeleiding van ons docententeam wordt er hard geoefend aan de grootste hits van dit moment. Elk jaar weer fantastisch om te zien wat samenspelen met leerlingen doet! Er wordt op tal van muzikale punten ontzettend veel geleerd.

In totaal treden 10 bands en 2 jeugdorkesten op tijdens …

Lees verder..

MSK Bandcontest 2018 komt eraan!


Thumb_poster_msk_band_contest_2018

Zondag 15 juli 2018 is het weer zover: De 7e editie van de MSK Band Contest. Komende weken zijn zo’n 110 leerlingen bezig met samenspelen. Onder de enthousiaste begeleiding van ons docententeam wordt er hard geoefend aan de grootste hits van dit moment. Elk jaar weer fantastisch om te zien wat samenspelen met leerlingen doet! Er wordt op tal van muzikale punten ontzettend veel geleerd.

In totaal treden 11 bands en 2 jeugdorkesten op tijdens…

Lees verder..

AVG, nieuwe privacywet van kracht!


Thumb_avg_icoon

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is een privacywet die geldt in de hele Europese Unie (EU). Dankzij de AVG is de bescherming van persoonsgegevens in alle landen van de EU op dezelfde manier geregeld en gelden in elke lidstaat dezelfde regels.

Ook Muziekschool Koggenland heeft hiermee te maken. Elke cursist ontvangt een e-mail met informatie hierover. Tevens onder het kopje inschrijven staat onze Privacy Statement.

Leerlingenpresentaties 24 en 25 maart


Zaterdag 24 (15:00 uur) en zondag 25 maart (14:00 uur) voorspeelmiddag. Iedereen is welkom in de Jozefschool.

Muzikale wandeling 10 september


Zondag 10 september wordt de Muzikale Wandeling in De Goorn gehouden bij de Koperblazer. Het betreft het binnenprogramma, daar de weergoden ons niet heel gunstig gezind lijken te zijn. Vanaf 14.00 uur is iedereen welkom om te genieten van een muzikale middag met een hapje en een drankje!
Een heel gezellig en muzikaal weekend gewenst.

Muzieklessen van start vanaf 11 september!


Muzieklessen van start vanaf 11 september!

Ik hoop dat iedereen heeft kunnen genieten van de welverdiende zomervakantie.
Bij de docenten van MSK zijn de accu’s weer helemaal opgeladen en hebben we zin in het nieuwe muzikale jaar.

De lessen starten vanaf 11 september.

Komende woensdag 6 september komt het docenten team bij elkaar om een begin te maken met het lesrooster
en te vergaderen over het komend schooljaar. Muziekschool Koggen…

Lees verder..

MSK Bandcontest 2017 groot succes!


Thumb_20170716_161648

Wat een fantastische bandcontest heeft Muziekschool Koggenland gehad! Super talenten voorbij horen komen. Wat zijn we trots op iedere deelnemer. Hoewel het voor sommige best spannend was om voor zoveel publiek op te treden, gingen ze er allemaal voor. Dank aan ons docententeam: Joeri de Jong, Ruud Schouten, Hubert-Jan Horrocks, Anita Rol en Patrick Rus. Dank aan de jury; AMV docente Tanja Gardner, musicus Susanna Bakker, oud deelneemster Milen…

Lees verder..

16 juli MSK Bandcontest 2017


Thumb_poster_msk_band_contest_2017

Zondag 16 juli 2017 is het weer zover: De 6e editie van de MSK Band Contest. Komende weken zijn zo’n 120 leerlingen bezig met samenspelen. Onder de enthousiaste begeleiding van ons docententeam wordt er hard geoefend aan de grootste hits van dit moment. Elk jaar weer fantastisch om te zien wat samenspelen met leerlingen doet! Er wordt op tal van muzikale punten ontzettend veel geleerd.

In totaal treden 11 bands en 2 jeugdorkesten op tijdens…

Lees verder..

Voorspeeldagen 2017!


Aankomend weekend zullen de voorspeeldagen gehouden worden voor de leerlingen van Muziekschool Koggenland. Zaterdag 1 april komen de keyboard/piano leerlingen en zangleerling aan bod en zondag 2 april zullen de gitaarleerlingen en drumleerlingen zich laten horen! Aanvang vanaf 14.00 uur, entree is gratis.

Op naar Kerst!


Thumb_top_2000

Vind je het leuk om gitaar docent Ruud Schouten en piano/keyboard docent Patrick Rus zelf aan het werk te zien dat kan op 18 december 15:00 uur tijdens het TOP2000 concert van popkoor Evergreen. Op 23 december om 20:00 uur treedt vocalgroup Vocallure op in Hoorn. Voor info: info@muziekschoolkoggenland.nl

Muzieklessen van start!


Tijdens deze mooie zomerse eindsprint van de weergoden hier een bericht van Muziekschool Koggenland.
Ik hoop dat iedereen heeft kunnen genieten van de welverdiende zomervakantie.
Bij de docenten van MSK zijn de accu’s weer helemaal opgeladen en hebben we zin in het nieuwe muzikale jaar.

De lessen starten vanaf 5 september.

Komende maandag, 29 augustus komt het docenten team bij elkaar om een begin te maken met het lesrooster
en te ver…

Lees verder..

MSK Band contest 2016


Thumb_poster_msk_band_contest_2016

Zondag 3 juli 2016 is het weer zover: De 5e editie van de MSK Band Contest. Komende weken zijn zo’n 120 leerlingen bezig met samenspelen. Onder de enthousiaste begeleiding van ons docententeam wordt er hard geoefend aan de grootste hits van dit moment. Elk jaar weer fantastisch om te zien wat samenspelen met leerlingen doet! Er wordt op tal van muzikale punten ontzettend veel geleerd.

Er zijn in totaal 12 bands die strijden om de MSK wissel…

Lees verder..

Voorspeeldagen 2016 komen eraan!


Beste leerlingen en ouders/verzorgers, de voorspeeldagen 2016 komen er weer aan. Zaterdag 19 maart mogen de leerlingen van de secties toetsen en zang hun kunsten vertonen voor ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s!
Zondag 20 maart is het de beurt aan de secties drum en gitaar.

Vanaf 14.00 uur beide dagen zijn jullie van harte welkom op de Jozefschool te de Goorn om dit evenement mee te maken!

Zingen van allerlei dingen


Thumb_zingen_van_allerlei_dingen

Nu Vioolles bij MSK!


Vanaf woensdag 20 januari starten er vioollessen. Muziekschool Koggenland heeft viool docent Gregor Overtoom aangetrokken. We wensen Gregor veel succes. Wil jij ook viool leren spelen? Aanmelden doe je via ons digitale inschrijf formulier op deze website.

Frozen


Thumb_img_8374

Tien weken lang heeft Koggekidz gewerkt aan dit populaire Disney verhaal.
Versterkt door leerlingen van de Jozefschool die voor deze gelegenheid mee wilden zingen met de Kidz brengen zij morgen verschillende liedjes uit Frozen. Muziekmaken is per definitie een sociale aangelegenheid. Hoe mooi is het dan dat de vluchtelingen kinderen die momenteel gehuisvest zijn in de naastgelegen sporthal kunnen komen luisteren! De gemeenschap van Koggenland…

Lees verder..

Sinterklaas


Thumb_sint

Sinterklaas komt weer in het land! Zondag 15 november komt Sint en zijn pietenbazen naar Avenhorn/De Goorn. Vanaf het Hoog gaat de Sint naar de Koggenhal waar hem een warm onthaal opwacht. Muziekschool Koggenland zal daar zijn om het feest muzikaal op te luisteren. Diverse optredens van kinderen en KoggeKidz staan op het programma.
Komen jullie ook?

Muzikale wandeling


Thumb_muzikale_wandeling10

Muziekvereniging Kunst naar Kracht en Muziekschool Koggenland werken samen voor muziekonderwijs voor de jeugd. De opbrengst van deze muzikale wandeling is bestemd voor het mogelijk blijven maken van muziekonderwijs voor kinderen tot 18 jaar. Dit ter compensatie van het deels wegvallen van lesgeldbijdrage van Gemeente Koggenland.

Start schooljaar 2015/2016


Thumb_advertentie_breedte_sept_2015

LESSEN STARTEN VANAF 24 AUGUSTUS Na een heerlijke zomervakantie gaat Muziekschool Koggenland er volop tegenaan! Dus mocht je muziek willen maken en je muzikale talent willen ontwikkelen, schrijf je dan nu in!

28 juni MSK Band Contest 2015!


Thumb_poster_msk_band_contest_2015

Zondag 28 juni om 14.00 uur vindt de MSK Band contest 2015 plaats in Dolleburg De Goorn! Er gaan 2 jeugdorkesten en 11 bands strijden om de MSK Band Contest trofee! Momenteel wordt er druk gerepeteerd en het belooft wederom een sprankelende middag te worden.

Entree € 4,-. Voor kinderen t/m 13 jaar € 2,50.

13-17 april Open Lesweek


Thumb_advertentie_breedte_open_dag_2015

In de week van 13 t/m 17 april houdt Muziekschool Koggenland een open lesweek. Ben je geïnteresseerd en wil je een keer een instrument proberen? Aarzel dan niet en neem contact op met Muziekschool Koggenland voor een vrijblijvende afspraak.

AMV start in de Batter Ursem!


Eind januari start Muziekschool Koggenland i.s.m. muziekvereniging Ursem met een cursus AMV.
Deze cursus is speciaal voor kinderen die nog te jong zijn om een instrument te bespelen of die nog geen keuze voor een instrument gemaakt hebben. In een gezellige sfeer wordt de kinderen klassikaal de beginselen van muziek bijgebracht. Allerlei muziektermen worden op speelse manier behandeld en er wordt geklapt, gezongen gedanst en natuurlijk muziek…

Lees verder..

Nu kennismakings cursus dwarsfuit!


Muziekschool Koggenland start met een kennismakingscursus voor dwarsfluit. Docente Saskia van der Hall zal op maandag 6 oktober om 15:00 uur een gratis informatie uurtje houden op de Jozefschool te De Goorn. Na de herfstvakantie bieden we leerlingen van jong tot oud een cursus van 10 duolessen aan om kennis te maken met het leren dwarsfluit spelen. De kosten voor deze cursus zijn €112,50. De muziekschool kan zorgen voor een instrument.
Lijkt…

Lees verder..

All that Jazz pakt 1e prijs!


Thumb_img_1341

De band All that Jazz heeft 29 juni jl de MSK Band Contest gewonnen! De jury sprak zich lovend uit over deze band. Gefeliciteerd ! 2e werd de band Extraordinary en 3e The Lions. De leerlingen hebben zich allemaal op hun best laten zien.

MSK Band Contest 2014


Thumb_dia1

Zondag 29 juni om 14.00 uur vindt de MSK Band contest 2014 plaats in Dolleburg De Goorn! Er treden 2 jeugdorkesten en 11 bands op.

Open dag 2014


Thumb_poster_opendag_2014

Zondag 25 mei 2014 worden alle instrumenten gepresenteerd tijdens de Open dag. Docenten zullen informatie verstrekken over hun muzieklessen. Kom je ook?

Inschrijven voor 2014, Nu ook vioolles!


Bij Muziekschool Koggenland kun je ook instromen na de Kerstvakantie. Schrijf je in via de rubriek inschrijven boven aan deze pagina. We starten ook met viool lessen. Verder kun je je inschrijven voor Piano, Keyboard, Gitaar, Drums, Zang, Basgitaar, Saxofoon en Dwarsfluit lessen.

Kom je ook zingen bij Koggekidz?


Thumb_koggekidz2013

Ze zijn hard aan het oefenen voor het Kerstconcert en de repetities zijn hartstikke gezellig kun je zien! Doe jij ook mee, schrijf je nu in dan kan het nog….

Inschrijving 2013/2014


Schrijf je nu in voor het komend seizoen! Leer het instrument van jouw keuze bespelen en geniet van muziek maken!

De muzieklessen starten vanaf maandag 26 augustus 2014!

Zondag 30 juni MSK Band Contest


Thumb_bandcontest13

Komt 30 juni allen naar zaal Dollenburg bij Eetcafe 70. Er treden 9 bands en een jeugdorkest op. De bands Undercover en Jamm zullen in de pauze en na afloop het dak eraf spelen!

25 mei Open Dag


Op 25 mei is er op de Jozefschool aan de Dwingel open dag van Muziekschool Koggenland. Leerlingen van de verschillende instrumenten zullen van zich laten horen. Belangstellenden kunnen tussen 13:00 en 15:00 uur terecht voor informatie en inspiratie!

Leerlingen presentaties weer top!


Thumb_img_8550

Op 10 en 17 maart zijn de leerlingen presentaties gehouden. In totaal hebben 122 leerlingen voorgespeeld! De zaal zat beide zondagen helemaal vol. Optreden: Zo goed voor je persoonlijke ontwikkeling!

MSK brengt muziekles naar Ursem


Vanaf heden kunnen inwoners van Ursem terecht voor muziekles in de Bavo school aldaar. Er is een mooie samenwerking tot stand gekomen tussen MSK en de Bavo school. Na schooltijd kunnen in het gebouw aan de Noorddijkerweg muzieklessen gevolgd worden. Tevens gaat Muziekschool Koggenland voor Algemene Muzikale Vorming zorgen voor de klassen binnen schooltijd. Bij minimaal 4 aanmeldingen voor een instrument gaan we van start!

AMV, doe je mee?


Thumb_amv_flyer